Schijndel

Historie Schijndelse Verenigingen


Volleybal Club Hesperus- van Tartwijk


Opgericht 1964 - actief tot op heden.

In 1964 werd door een groep enthousiastelingen een volleybalvereniging opgericht om het volleyballen meer gestructureerd te beoefenen. De club nam toen de naam Avanti aan.

De groep werd snel uitgebreid en de vereniging ontkwam er niet aan om via de volleybalbond (NeVeBo) de teams deel te laten nemen in de competitie. De naam werd omgedoopt tot VC Hesperus (avondster) De heren waren erg fanatiek en werden drie jaar op rij kampioen en het niveau steeg. Schijndel had ook een volleybalclub voor vrouwen en deze werd al snel samengevoegd met Hesperus om zo een aantrekkelijke vereniging te worden voor eenieder die wilde volleyballen.

In 1973 werd van Tartwijk Bouwbedrijven aangesproken voor het sponsorschap en Jo van Tartwijk was meteen enthousiast. OfficiŽle naam van de vereniging werd om die reden ``van Tartwijk-v.c. Hesperus Schijndel``

Op zaterdag 29 april 1989 werd het 25 jarig jubileum gevierd met een toernooi voor de (oud)leden, een receptie en aansluitend een feestavond. Op zondag 30 april werd er een jeugdtoernooi voor alle basisscholen gehouden.

Foto

Foto 1399, 1989, Uitnodiging voor de viering van het 25 jarig jubileum.
Ingezonden door Jan van Houtum.

Om diverse redenen werd besloten om pas na afloop van het seizoen 2004/2005 nm op zaterdag 4 juni 2005 het 40 jarig jubileum te vieren. De feestdag zelf was ingericht met verschillende activiteiten voor jong en oud. Overdag konden de leden getooid in een voor deze gelegenheid speciaal ontworpen shirt, kennismaken met andere sporten zoals darten, jeu de boules en poolen. īs avonds was in Cafť de Sporthal een buffet waar aansluitend een reŁniewedstrijd en de feestavond plaatvonden. Voor de reŁnie wedstrijd waren er verschillende oud strijders van het van Tartwijk vaandelteam opgetrommeld die 15 jaar geleden kampioen geworden zijn in de derde divisie. Het heren 1 team had het zwaar te halen tegen de veteranen en verloor de deze spectaculaire wedstrijd met 2-1. De oud leden die van heinde en verre kwamen voor de feestavond en deze wedstrijd hadden veel schik en ook meteen een onderwerp om te bepraten tijdens de feestavond.

BRON: Schijndels weekblad 30 juni 2005.

VRAGEN:

  • Wie waren de enthousiastelingen?
  • Waarom de naam Avanti?
  • Zij er fotoīs uit de begin periode?
  • Wat waren de (sportieve) hoogte en diepte punten?

Eigen site www.vch-vantartwijk.nl

 Reageren 

Naar bovenkant pagina