Schijndel

Historie Schijndelse Scholen
Kwekkeveld,basisschool, Boschweg

Overzicht:

Geschiedenis.

Bij het vertrek van het hoofd van de Mariaschool in 1984 werden de Mariaschool en De Toekomst samengevoegd en omgedoopt in de naam Kwekkeveld .
Op de plaats waar het gebouw van de Toekomst stond, Cornelis Trompstraat 47, is vroeger een poel geweest met kikkers. Het gekwek van de kinderen op de speelplaats van het Kwekkeveld wordt in de naam geassocieerd met het gekwaak van de kikkers in de vroegere poel. Vandaar ook een kikker in het logo van de school.

De school was gehuisvest in 2 gebouwen en in 1985 werd daar, als gevolg van de wet op de Integratie van Kleuter- en basisonderwijs, de kleuterschool De Nieuwe Lente aan toegevoegd, waardoor de school gehuisvest was in drie gebouwen.

Directeur van het geheel was Ton van Drunen en adjunct directrice werd Josine Spit, die in 1987 vertrok en plaats maakte voor Toine van Heesch. De school telde toen 17 leerlinggroepen.

Ton van Drunen nam na 40 onderwijsjaren afscheid in 2000 en werd opgevolgd door Geert Loeffen, voormalig leerkracht aan de Beemdschool.

In 2012 is het gehele complex gerenoveerd en is basisschool De Vossenberg als zelfstandige school opgenomen in de nieuwbouw. Het geheel kreeg de naam Educatief Basiscentrum Noord.
Bron: Ton van Drunen, maart 2012

Bron: Louis van Dijk - Historie Onderwijs Schijndel, 2008.

De leerkrachten.

Ton van Drunen
directeur van 1971 tot 2000

Geert Loeffen
directeur van 2000 tot 2012+

Josine Spit
adjunct directrice van 1971 tot 1987

Toine van Heesch
adjunct directeur van 1987 tot ....?

Ruud
adjunct directeur van ... tot 2012+

Herinneringen.
Er zijn nog geen herinneringen aan de tijd op deze school ontvangen.
Stuur uw herinneringen via onderstaande link naar: Info@Schijndelse.nl

Klassenfoto's.

 Reageren 

Naar bovenkant pagina